• info@ba-ad.nl
  • 0412 – 724950
  • 0412 – 724950
 

Arbeidsrecht

Arbeidsrecht

Het arbeidsrecht is een rechtsgebied, waar praktisch iedereen mee te maken heeft. Het regelt immers de verhouding tussen werkgever en werknemer. Dat betekent echter niet dat het eenvoudig is. Sterker nog, het kan erg ingewikkeld zijn, terwijl de arbeidsrechtelijke regels snel veranderen.

Beëindiging van een arbeidsovereenkomst (ontslag) via de kantonrechter of het UWV Werkbedrijf is een voorbeeld, waarbij arbeidsrecht van toepassing is. Maar ook als het gaat om advies over arbeidsvoorwaarden, komt arbeidsrecht om de hoek kijken. Wanneer een werknemer zich door middel van een arbeidsovereenkomst verbindt om onder het gezag van een werkgever te werken, valt hun relatie in juridische zin onder het arbeidsrecht.

Alle relevante wetten en regels binnen het arbeidsrecht zijn dan van toepassing. Kort gezegd, regelt het arbeidsrecht dat werkgever en werknemer wettelijk verplicht zijn zich goed te gedragen ten opzichte van elkaar.

Of u nu werkgever of werknemer bent. Van het opstellen van de arbeidsovereenkomst, oplossen van uw problemen tijdens het dienstverband (discussies over arbeidsvoorwaarden, disfunctioneren, verstoorde arbeidsverhouding of ziekte), tot reorganisatie en ontslag.

Wij adviseren met betrekking tot alle juridische aspecten in de verhouding tussen werkgever en werknemer.

Brugman Advocatuur biedt op het gebied van arbeidsrecht ondersteuning bij juridische vraagstukken. Mr. Brugman kan u met deze problemen helpen en staat zowel werknemers als werkgevers bij. Neem voor een gratis en vrijblijvend gesprek contact op met het kantoor op 0412 – 72 49 50.

 

Kom in contact

Brugman Advocatuur beschikt over ruime kennis en (proces)ervaring, waardoor uw zaak bij haar in goede handen is.